Fynsk borgmester til minister: Hjælp os med kystsikring

Efter dagens møde med miljøministeren er borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune tilfreds med regeringen.

Christian Thygesen (V), der er borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, var tirsdag til møde om fremtidig kystsikring hos miljøminister Esben Lunde Larsen (V).

Selv om den fynske kommune generelt er klimasikker, blev Faaborg ramt af oversvømmelser i forbindelse med stormfloden i januar, og borgmesteren håbede på, at regeringen havde en plan for, hvordan klimasikring i fremtiden skal finansieres.

- Jeg står ikke her i dag med en stor pose penge. Det har jeg ikke. Det er klart, at vi bliver nødt til at forholde os til, hvordan det skal håndteres og finansieres i fremtiden. Jeg forstår godt de borgere, der siger: Hvorfor skal vi have stormflod, når skaden er sket? Var det ikke bedre at gøre noget præventivt? Det må vi drøfte i regeringen, siger Esben Lunde Larsen.

Tilfreds borgmester trods manglende plan

Selv om ministeren ikke havde en stor pose penge med til borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune, er partifællen trods alt tilfreds med regeringens initiativer.

 

- Vi har en meget imødekommende minister på området, som signalerer handlekraft. Der er ikke nogen aktuelle løsninger på banen i dag, men der er vilje fra regeringens side til, at der nu skal ske noget på området for kystbeskyttelse og klimasikring, siger Christian Thygesen efter dagens møde.

Før amterne blev nedlagt i 2007, betalte staten halvdelen af udgifterne til kystsikring. Den anden halvdel blev delt mellem amterne, der betalte to tredjedele, og kommunerne, der betalte en tredjedel. Siden nedlæggelsen har der ikke været nogen aftale om fordelingen af udgifterne. Sådan en plan kunne ministeren heller ikke love på dagens møde.

Oversigt

    Oversigt