I det fynske folks tjeneste

Fynsk bryggeri går ind i storpolitik

Indslev Bryggeri forsøger at løse en storpolitisk strid.

En lille ø skaber stor strid mellem Danmark og Canada. Nu forsøger et fynsk bryggeri at løse problemet.

Hans Ø er en lille, gold og ubeboet klippeø på kun 1,3 kvadratkilometer, der ligger i Kennedykanalen mellem Grønland og Canada. Ubetydelig skulle man tro, men faktisk strides Danmark og Canada om det lille stykke land.

Både Canada og Danmark gør krav på øen, da den kan blive vigtig, hvis der åbnes for en søvej nord om Canada til Stillehavet, og fordi der kan være store naturrigdomme i områdets undergrund.

Nu forsøger Indslev bryggeri at hjælpe forhandlingerne på vej med en øl kaldet Hans Across the Water. Den skal, som navnet siger, få de to landes politikere til at række ud over vandet og nå hinanden i stridigheden.

- Vi tænkte, at vi måtte gøre noget ved det på en civiliseret måde. Jeg synes, det er lidt sjovt, at to vestlige lande ikke kan blive enige om sådan noget her, så jeg håber, at øllen hjælper, siger Anders Busse Rasmussen, direktør i Indslev Bryggeri.

Øllen er blevet til i samarbejde med den Canadiske ølimporter og -handler Sherbrooke Liquor Store, der står for salget. Øllen sælges kun under navnet Hans Across the Water i Canada. Herhjemme går den under navnet Imperial Vanilla Coffee Porter.

Den har en alkoholprocent på intet mindre end 10, og kommer i halvanden liters flasker. Så det er meget muligt, at politikerne har nemmere ved at nå til enighed, hvis de holder et møde hen over sådan en flaske.

Ved du noget? Så send os et tip