I det fynske folks tjeneste

Fynsk cykelhold forventer ingen gaver fra Tour-ledelsen

Tour de France-starten i Danmark er en ekstra motivation for cykelholdet Riwal, der håber på en billet.

Den tidligere prof-rytter Jonas Aaen drømmer sammen med resten af det fynskbaserede cykelhold Riwal Readynez om en billet til Tour de France, der i 2021 begynder i Danmark og blandt andet kommer til holdets fynske hjemmebane. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Tour de France begynder på de danske landeveje i 2021.

En god nyhed for Danmarks største cykelhold, det fynskbaserede Riwal Readynez, der drømmer om en plads i det prestigefyldte etapeløb. Men holdet ved, at der stadig er lang vej, før en billet til Touren kan komme på tale.

Det understreger sportsdirektør Michael Blaudzun.

Det gør da, at vi har noget i horisonten, som vi stiler efter. Vi ved, det bliver hårdt, men hvis du ikke har nogen mål, fungerer det ikke i sportens verden

Michael Blaudzun

- At Touren starter i Danmark, er ikke lig med, at vi så får tildelt et wildcard i gave på nogen måde. Der er mange dygtige hold derude, der kæmper om de enkelte wildcards.

- Den første opgave for os er at levere varen i år og næste år og blive ved med at udvikle holdet i det tempo, vi gør nu, siger Michael Blaudzun.

Nyt niveau

Før denne sæson tog Riwal et spring fra niveauet kontinental til prokontinental, som er cykelsportens næsthøjeste niveau.

Med et treårigt sponsorat fra Readynez i ryggen har det danske cykelhold sat et langsigtet projekt i søen med ambitionen om at snige sig med, hvis Tour de France skulle lægge vejen forbi Danmark.

Læs også Officielt: Tour de France-etape skal slutte i Nyborg

Onsdag bekræftede Tour de France-direktør Christian Prudhomme så planerne om at starte det franske løb i Danmark i 2021.

- Jeg blev glad på Danmarks og cykeldanmarks vegne. Og absolut også på vores egne vegne.

- Det gør da, at vi har noget i horisonten, som vi stiler efter. Vi ved, det bliver hårdt, men hvis du ikke har nogen mål, fungerer det ikke i sportens verden, siger Michael Blaudzun.

Sæsondebut

Riwal debuterede søndag som prokontinentalhold i det traditionsrige endagsløb Trofeo Laigueglia i Italien.

På lønningslisten finder man blandt andre den tidligere World Tour-rytter Jonas Aaen samt velkendte cykelnavne som Alexander Kamp, Emil Vinjebo, Nicolai Brøchner og Rasmus Quaade.

Hvor meget skal I bygge på økonomien for at være i spil til en plads i Tour de France?

- Det er klart en del af udviklingen. Vi skal hæve os på alle parametre. Det handler også om økonomi.

- Vi kører rundt med en økonomi, der hænger sammen, hvor vi er nu. Men vi skal også prøve at udvikle os der. I den forbindelse håber vi, vi kan få flere interesserede ind og støtte op om projektet, siger sportsdirektøren.