I det fynske folks tjeneste

Fynsk DF-politiker kan ende i retten

En lokalpolitiker fra Svendborg risikerer retssag, hvis han ikke betaler en bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

25.000 kroner i bøde

25.000 kroner i bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Det skal entreprenør og medlem af Svendborg Byråd, Jens Munk betale, ellers ryger sagen i retten. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Og alt tyder på at det er den vej sagen skal, Jens Munk har nemlig besluttet sig for ikke at betale bøden.

- Det er dybt, ja, du ved næsten, hvad jeg mener. Egentligt havde jeg sagt til mig selv, at det klogeste bare er at betale, så jeg undgår at ryge mere i gabestokken. Men jeg tror, jeg kører sagen videre, siger Jens Munk om bødeforlægget.

I næsten ni måneder har både politi og arbejdstilsynet undersøgt og vurderet en arbejdsulykke, som fandt sted på Ærø i slutningen af februar. Her var Jens Munks firma Højlund Maskinstation, i gang med at støbe et gulv til en hal. Under arbejdet blev tre arbejdere ramt af en teleskoplæsser, fordi håndbremsen ikke var trukket. En af dem kom alvorligt til skade og arbejdstilsynet har siden konstateret at teleskoplæsseren ikke havde været til det påbudte årlige eftersyn.

Jens Munk er stærkt utilfreds med bødeforlægget. 

Plads i byrådet på spil

Uanset om Jens Munk vælger at betale bøden eller går rettens vej, så er hans plads i byrådet på spil. I begge tilfælde er det op til valgbarhedsnævnet at vurdere om han fortsat er værdig til at sidde i byrådet.

I valgbarhedssammenhæng er der nemlig ingen forskel på, om en politiker bliver dømt ved retten eller om han accepterer en bøde.  I begge tilfælde er der tale om en straf og det er det afgørende.