Fynsk dommer til kokke-vm

John Kofod fra Sortebro Kro i Odense er dommer ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d?Or i Lyon i Frankrig.

Den danske deltager i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or, der finder sted i den franske by Lyon, Jeppe Foldager, blev nødt til at ændre i menuen i sidste øjeblik.

Til dette års konkurrence er der nemlig indlagt et nyt element. Deltagerne skal hente ingredienserne til garnituren på et lokalt marked, og markedet havde hverken broccoli eller blomkål, som den unge danske kok skulle bruge.

Men 27-årige Jeppe Foldager lod sig ikke slå ud, fortæller den danske dommer til kokke-VM John Kofod fra Sortebro Kro i Odense.

- Han tænker meget kreativt. Hvad kan vi gøre med det, og hvad kan vi gøre med det. Han tænker i løsninger, og det kendetegner en dygtig kok, siger John Kofod.

Han fortæller, at Jeppe Foldager optræder meget rolig under konkurrencen i modsætning til sine konkurrenter.

- Alle de andre står nærmest og forcerer deres bevægelser. De skynder sig, som om det er en 100-meter, de skal løbe. Jeppe er godt klar over, at det her er en maraton. Du skal ikke brænde ud efter to timer, for så har du ikke noget tilbage, siger John Kofod.

Omkring 2000 tilskuere følger slagets gang udi gastronomien i Lyon. Halvdelen er franskmænd, og de laver en fantastisk stemning, fortæller John Kofod.

- Frankrig vil gøre alt for at vinde. De har 1000 mand siddende i hallen, hvor Danmark har 150. Bare larmen fra franskmændene er helt ekstrem, siger han.

24 lande deltager i Bocuse d'Or. 24 dommere, én fra hvert deltagende land, skal bedømme retterne, og afgørelsen falder formentlig omkring kl. 19 onsdag.

Danmark er ifølge den danske dommer John Kofod favorit sammen med Norge, Sverige og Frankrig. Sverige kiksede imidlertid tirsdag, og det har forbedret de danske mulighed for at gentage Rasmus Kofoeds sejr fra 2011.

Oversigt

    Oversigt