I det fynske folks tjeneste

Fynsk drikkevand forurenet af plastic-rør

For første gang viser en undersøgelse ude i felten, at plastrør afgiver kemikalier over grænseværdien til drikkevand. Det er sket på et fynsk vandværk.

-

For første gang viser en undersøgelse ude i felten, at plastrør afgiver kemikalier over grænseværdien til drikkevand. Miljøstyrelsen vil lave landsundersøgelse.

En undersøgelse foretaget af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) på et fynsk vandværk viser fund i drikkevandet af kemiske stoffer over grænseværdierne.

Forureningen stammer fra de plastrør, som drikkevandet løber i. Undersøgelsen bekræfter de fund, som forskere på DTU og i Norge tidligere har gjort i laboratorieforsøg, siger professor Erik Arvin fra DTU\'s institut for Miljø Og Ressourcer.

Det har vist sig, at plasticrørene afgiver phenoler, der er nedbrydningprodukter fra antioxianter, som plastrørene tilsættes for at holde længere.

Miljøstyrelsen har netop besluttet at gennemføre en stor undersøgelse af plastrørenes afgivelse af kemiske stoffer til drikkevandet en række steder rundt i landet. Undersøgelsen ventes færdig om et år.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.