Fynsk energiselskab nødt til at sælge: - Vi mangler 2,5 milliarder

NGF Nature Energy har brug for et milliardbeløb, hvis det fortsat skal være Danmarks største producent af grøn gas, forklarer direktøren.

En britisk kapitalfond har tilbudt at købe det fynske naturgasselskab NGF Nature Energy, og nu forklarer direktøren i den fynske virksomhed, hvorfor selskabet er nødt til at sælge. 

- Vores strategi er at etablere yderligere ti biogasanlæg, som i alt vil kræve en investering på cirka 2,5 milliarder kroner. Hvis det skal lykkes, er der brug for at få tilført kapital, siger direktør Ole Hvelplund i en pressemeddelelse.

- Om det skal ske, om det er via en kapitaltilførsel fra vores otte ejerkommuner eller via salg, er helt op til vores ejere, forklarer direktøren.

Danmarks største producent 

Nature Energy mener med andre ord, at der er brug for kapital, hvis selskabet fortsat skal fastholde sin position på markedet.

Virksomheden er ejet af otte fynske kommuner. Salget er dog omgivet af lukkethed, og hos ejerkommunerne er salget et lukket punkt på dagsordenen.

I disse dage skal de fynske kommunalbestyrelser tage stilling til salget.

NGF Nature Energy sender varme ud i rørene i 35.000 fynske hustande og distribuerer årligt cirka 200 millioner kubikmeter naturgas.  De seneste fem år har selskabet investeret mere end 990 millioner kroner i den grønne omstilling. 

Det er særligt biogasdelen og den kommercielle del, Pioneer Point Partners er interesseret i. Nature Energy sælger samtidig også ledningsnettet, gassen strømmer igennem. Det købes ifølge aftalen af statens Energinet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Oversigt

    Oversigt