I det fynske folks tjeneste

Fynsk enighed: Vinterferien flytter til uge 7

Samtlige fynske kommuner er nu enige om at vinterferien fra 2015 kommer til at ligge i uge syv. Dermed kommer Fyn til at holde vinterferie samtidig med det meste af landet.

Vinterferien i februar 2014 bliver fortsat i uge otte, men det er også sidste gang, at de fynske børn skal holde ferie en uge senere end resten af landet.

- Tiden er løbet fra, at vi i et lille land som Danmark skal holde ferie på forskellige tidspunkter på kryds og tværs af kommunegrænser. Det er bøvlet ad pommern til for den moderne familie, som måske selv har børn og forældre, der bor i forskellige byer og ikke kan holde ferie sammen. Samtidig er det bøvlet for landets pendlere. Det er bøvlet for vores uddannelsesinstitutioner, og erhvervslivet klager over to uger med nedsat produktivitet, siger Anker Boye.

Fyn har siden vinterferien blev indført i 80erne afveget fra det meste af landet og holdt skolernes vinterferie i uge 8 fremfor i uge 7. Men nu er samtlige kommuner på Fyn enige om at rykke vinterferien en uge frem.

Hverken undervisningsministeriet eller Kommunernes Landsforening har regler for, hvornår vinterferien skal falde, men lader det være op til de enkelte kommuner.

Vinterferien ligger dog fortsat i uge 8 i Nordjylland og enkelte kommuner på Sjælland.