Fynsk erhverv: Langt sejt træk har båret frugt

Aftalen om et tredje spor og sænkning af brotaksterne sikrer ifølge Fynsk Erhvervs direktør øget vækst og udvikling for de fynske virksomheder.

Direktør Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv, sad ganske symbolsk i en bil på vej over Storebælt, da hun fik beskeden om, at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om finde penge til det tredje spor på motorvejen og gradvist sænke brotaksterne på Storebælt.

- Vi er superglade. Det skaber en vished for, at vi nu kommer trængselsproblemerne på vejen til livs, samtidig med at vi får brudt noget af den toldmur ned, som storebæltstaksterne jo er, siger Jytte Reinholdt til TV 2/Fyn.

Ifølge aftalen, så er parterne enige om at udbygge Vestfynske motorvej til tre spor på strækningen mellem Nr. Aaby og Odense V hurtigst muligt samt at sænke taksterne for persontransporten over Storebælt med 25 procent. Takstnedsættelserne vil begynde i 2018 og være fuldt indfaset, når Vestfynske motorvej er fuldt udbygget til tre spor.

 - Jeg er ikke overrasket. Men jeg er glad for, at det lange seje træk, som vi og de fynske kommuner og andre aktører har taget, nu giver pote. Men det er altså ikke så overraskende, for der er så store økonomiske fordele for hele Danmark ved dét her, siger Jytte Reinholdt.

Hun har som direktør for Fynsk Erhverv længe kæmpet for netop disse to sager. Med et væld af møder på Christiansborg, hvor hun har forsøgt at sælge ideen til politikerne

- Det har jo ikke været vanskeligt at føre saglige beviser, for at det her skulle på plads hurtigst muligt. Det vil give øget udvikling, vækst og mobilitet for virksomhederne. De samfundsøkonomiske gevinster ved at få det ekstra spor og sænke taksterne er jo ikke til at tage fejl af, siger Fynsk Erhvervs direktør.

Men trods sejren, så stopper kampen ikke hér for de fynske virksomheder.

- Det er kun en start for os. Nu skal vi fastholde presset på Christiansborg. For jeg havde håbet, at politikerne kunne se de åbenlyse fordele ved at sænke brotaksterne yderligere slutte Jytte Reinholdt.

Oversigt

    Oversigt