Fynsk færge-kæmpe sendt til inkasso

Ifølge Rønne Havn A/S har Danske Færger A/S i Svendorg siden januar nægtet at betale prisstigning og er derfor sendt til inkasso.

Det Svendborg-baserede færgeselskab Danske Færger A/S - i daglig tale Færgen - er blevet sendt til inkasso af Rønne Havn A/S.

Det oplyser Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse (se herunder).

Ifølge Rønne Havn A/S har Færgen ikke betalt regningerne for at bruge havnen i Rønne. 

- Det er helt uacceptabelt, at Færgen ikke har reageret på såvel varslinger som tilsendte rykkere. Jeg må sige, at dette er helt uden fortilfælde, siger Rønne Havns direktør, Thomas Bendtsen, i pressemeddelelsen.

Ifølge TV 2 Bornholms oplysninger er stridens kerne en rabatordning som blev fjernet ved årsskiftet. Det har betydet, at Færgens betaling for at lægge til i Rønne er steget fra 5,5 millioner kroner årligt til 14,3 millioner kroner årligt, skriver den bornholmske tv-station.

Ifølge Rønne Havn A/S har Færgen siden januar nægtet at betale prisstigningen og er derfor blevet sendt til inkasso.

Fakta

- Det kan jo ikke nytte noget, man lader kunderne selv bestemme, hvad de skal betale. Og det kan vi naturligvis heller ikke i Rønne Havn, siger Thomas Bendtsen til TV 2 Bornholm.

Ifølge Rønne Havn A/S blev pris-ændringerne meddelt Færgen for over to år siden, men Færgen har ifølge havneselskabet aldrig reageret på ændringerne.

TV 2/Fyn har forsøgt, at få kommentar fra Danske Færger A/S, men presseansvarlig Jørgen Jessen oplyser, at så længe der kører en sag, har man ingen kommentarer.

Læs hele pressemeddelelsen her

Oversigt

    Oversigt