I det fynske folks tjeneste

Fynsk fartkontrol hele ugen

Der er fartkontrol på Fyn i denne uge. Over hele øen er færdselspolitiet på jagt efter fartsyndere.

Fartkontrol på Middelfartvej onsdag morgen.

Over hele Fyn laver færdelspolitiet i denne uge fartkontrol. Et af stederne er på Middelfartvej i Odense, hvor man i flere år har forsøgt at få bilisterne til at sænke hastigheden.

- Når vi har valgt Middelfartvej er det fordi, at der inden for de senere år er sket alvorlige uheld her. Der er også sat hastighedsbegrænsninger op på 70 km/t på hele strækningen - og det er vigtigt, at vi så tager ud og påser, at det bliver overholdt, siger Peder Pedersen, der er leder af Rigspolitiets færdelsafdeling på Fyn.

Kampagner er nødvendige

Da den såkaldte klippekortsordning blev indført for et år siden, fik det umiddelbart et stort antal bilister til at sænke farten væsentligt. Men nu viser det sig, at den effekt så småt er ved at fortage sig. Derfor fortsætter kampen for at få sænket farten:

- Det er lidt af en uendelig opgave, men vi bliver ved, fastholder Peder Pedersen.

Alene i den time, hvor færdselspolitiet stod på Middelfartvej, kørte ti personer hurtigere end den tilladte hastighed. De får nu en bøde med posten.

Den hurtigste hastighed på Middelfartvej her til morgen blev målt til 96 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 70 kilometer i timen.