Fynsk firma udstationerer landbrugsdriftledere

Et fynsk firma har påtaget sig opgaven med at ansætte og udstationere driftsledere til store landbrug i udlandet. Behovet vokser, men det er ofte svært at skaffe kvalificerede folk. Danish Farm Design i Odense forsøger med en vikarordning.

Udstationeret med støtte hjemmefra

Der er et stigende behov for at skaffe velkvalificerede superdriftsledere til storbrug især i Østeuropa og Tyskland. Men det er ofte svært at få folk til at rejse ud i længere perioder, blandt andet af familiemæssige grunde, skriver Landbrug Fyn.

Samtidig kan det være risikabelt for bedrifterne at skulle ansætte en driftsleder på fuld tid.

Firmaet Danish Farm Design i Odense mener derfor der er et marked for en form for vikarordning, hvor Danish Farm Design ansætter driftslederne og udstationerer dem med en hot-line støtte fra kontoret i Odense.

- At have en base i Danmark giver dem tryghed, og vi har den nødvendige know-how til at hjælpe, siger Bjarne K. Pedersen, direktør for Danish Farm Design.

Nyt forretningsområde

Udstationeringen af driftsledere er et nyt område for Danish Farm Design. Firmaet har hidtil arbejdet med at udvikle staldkoncepter. Blandt andet fik de Agromek-prisen i foråret 2005 for konceptet Euro-Farm med produkter til svineproduktion.

Firmaet har dog gjort visse erfaringer med det ny område. De har haft en superdriftsleder ude i Danmark og Tyskland, og erfaringerne er gode.

- Nu skal det prøves i storskala, siger direktør Bjarne K. Pedersen til Landbrug Fyn

Oversigt

    Oversigt