Fynsk formand for Diabetesforeningen

Diabetesforeningen fik lørdag ny formand. Kommunalpolitikeren Truels Schultz fra Assens skal nu stå i spidsen for bestyrelsen i landets tredjestørste patientforening.

Den 62-årige Truels Schultz fra Ebberup ved Assens efterfølger dekan, professor dr.med. Allan Flyvbjerg, der ikke ønskede genvalg efter mere end ti år på posten.

Truels Schultz har været ansat i Dansk Politi i 41 år og har især været beskæftiget med efterforskning og kriminalitetsforebyggende arbejde.

Samtidig er Truels Schultz medlem af Assens Byråd, hvor han har været borgmester, formand for socialudvalget og nu er formand for kultur- og fritidsudvalget.

I Diabetesforeningen er indsatsen over for børn og unge en af Truels Schultz' mærkesager, ligesom han vil være med til at udbygge foreningens arbejde på internationalt niveau.
 
- Det er vigtigt, at vi fastholder den stærke position, som Diabetesforeningen har opnået de senere år med en markant øget synlighed og politisk indflydelse, siger Truels Schultz.

Den nye formand har selv haft type 2-diabetes i 11 år, og han vil udnytte sin kommunalpolitiske erfaring til at styrke forebyggelsesindsatsen i kommuner og regioner.

Han vil arbejde for flere og bedre tilbud til mennesker, der er i fare for at få sygdommen, ligesom indsatsen over for dem, der allerede har diagnosen, skal blive bedre, så de undgår alvorlige følgesygdomme.

- Det skal vi gøre ved at få en stærk rød tråd i det arbejde, alle laver i foreningen - lige fra de frivillige, til sekretariat og bestyrelse, siger Truels Shultz.

Det er første gang, at det ikke er en læge, der står i spidsen for Diabetesforeningen.

Oversigt

    Oversigt