Fynsk forsikringsselskab tilbagebetaler 130 millioner til kunderne

Fynske GF Forsikring er ramt af valutauro, men færre skader sender flere penge tilbage til kunderne.

Selv om man til daglig lever af at forsikre danskerne mod blandt andet indbrud, trafikskader og oversvømmelser, er det svært at forsikre sig mod valutauro.

Det må det fynske forsikringsselskab GF Forsikring sande.

Selskabet, der netop har afleveret sit 2018-regnskab kom ud af året med et overskud på 51 millioner kroner før skat. Til sammenligning var overskuddet i 2017 på 340 millioner kroner.

Uro på finansmarkederne 

En stor del af forskellen skyldes, ifølge ledelsesberetningen, den ekstraordinære uro på de globale finansmarkeder i oktober og december 2018. Investeringerne gav et underskud på 73 millioner kroner.

Forsikringsforretningen var dog også en del under niveau. 

Overskuddet i 2018 blev på 123 millioner kroner mod et overskud på 175 millioner kroner året i forvejen.

Stor tilbagebetaling til kunderne 

Kunderne kunne dog lune sig ved en tilbagebetaling på 130 millioner kroner, hvilket skyldes færre skader i årets løb.

-  2018 var GF-kunderne gode til at forebygge skader, og vi kunne særligt konstatere markant færre indbrud end året før. Samtidig var Danmark forskånet for store storme og skybrud og de skader, der typisk følger i kølvandet.

- Det betyder, at vi i 2019 udbetaler en samlet overskudsdeling på mere end 130 millioner kroner til kunderne, hedder det i ledelsesberetningen.

Solid kundevækst 

For bilforsikringen betød overskudsdelingen, at man som GF-kunde fik en forsikringspræmie, der i gennemsnit var 11,5 procent lavere end udgangspunktet, mens overskudsdelingen på de øvrige private forsikringer er på 4 procent.

Regnestykket betyder helt konkret, at den typiske familie med forsikringerne samlet hos GF vil spare mellem 500 og 1500 kroner på næste års præmie.

Kun i to klubber var der ikke overskud på bilforsikringen i 2018.

GF Forsikring fik i 2018 en nettotilvækst på omkring 18.000 kunder.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt