Fynsk forsker forgyldes

Professor Jesper Wengel fra Syddansk Universitet er blevet tildelt 18,7 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd ERC.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

ERC uddeler bevillinger til europæiske topforskere, og her er Jesper Wengel fra Syddansk Universitet altså blevet udvalgt.

Jesper Wengel har fået et ERC Advanced Grant på 2,5 mio. euro -næsten 18,7 millioner kroner - til at bygge molekyler, der kan anvendes som lægemidler.

Jesper Wengel er leder af grundforskningscenteret Nucleic Acid Center på Syddansk Universitet. Centeret forsker i syntetisk organisk kemi og hans resultater har adskillige gange givet genlyd i den internationale forskerverden.

I sit nye projekt EVOLNA (Evolution of LNA Aptamers) vil Jesper Wengel arbejde med at gøre en særlig slags molekyler kaldet aptamere, der er så små og stabile, at de kan bruges som lægemidler.
 
- Bevillingen fra ERC er vigtig for at drive projektet videre. Vi begyndte at kigge på aptamere for få år siden ved siden af andre opgaver, men nu kan jeg i de næste år koncentrere mig om projektet, siger Jesper Wengel i pressemeddelelsen.

Oversigt

    Oversigt