I det fynske folks tjeneste

Fynsk frokostsucces: Overskud på 40 millioner

Fazer Food Services er finsk ejet, men med lokale rødder. Den fynske del udspringer af Wittenborg. Foto: Katrine Becher Damkjær/Fynske Medier

Fazer med hovedsæde i Odense beskæftiger 773 heltidsansatte og bespiser cirka 40.000 på landets arbejdspladser. Finner overtog virksomheden i 2001.

Der er to iværksætter-sucesser bag Odense-firmaet, Fazer Food Services, som er Danmarks største leveandør af frokostmåltider på landets arbejdspladser.

Den ene starter hos automatfabrikken Wittenborg i Odense.

Her stiftede hovedaktionæren Poul Erik Wittenborg i 1982 Wip Personalerestauranter.

Den anden historie starter i Finland, hvor Karl Fazer tilbage i 1891 åbnede en velbesøgt café i Helsinki.

Med årene spredte den finske forretning sig til chokolade- og konfektureproduktion, bageridrift og sidst men ikke mindst kantinedrift.

I 2001 købte Fazer så Wip Personalerestauranter, der siden har vokset sig stor på landets arbejdspladser.

Fazer driver i dag omkring 1.200 kantiner i Finland, Sverige, Norge og Danmark og laver frokost til over 450.000 gæster hver dag. De 40.000 får maden serveret i Danmark.

Hovedkontoret er placeret i Odenses Thrige-firkant, men de fleste ansatte er ude på landets virksomheder.

Sammenlagt beskæftiger Fazer Food Services 773 personer i Danmark omregnet til heltidsansatte - og de omsatte i 2015 for 630 millioner kroner.

Det var 43 millioner kroner mindre end i 2014.

Til gengæld havnede overskuddet før skat på godt 40 millioner kroner - cirka det samme som året før.

Selskabets formue - også kaldet egenkapitalen - var på 132 millioner kroner ved udgangen af 2015.

Fazers ledelse kalder selv resultatet mindre tilfredsstillende, og det skyldes den faldende omsætning, der afspejler, at virksomheden har mistet tre større kunder sidste år.

Odense-virksomheden  forventer at indhente det forsømte og mere til i indeværende regnskabsår.

Fazer Food Services omfatter to forretningsområder:Wip Personalerestauranter, som er det største og oprindelige forretningsområde, henvender sig til funktionær-arbejdspladser.

Amica kantiner har et mere enkelt koncept og henvender sig til produktionsvirksomheder og den offentlige sektor.

 

 

Ved du noget? Så send os et tip