Fynsk frostbagværk går som varmt brød

Kraftig ekspansion hos Mette Munk i Odense. Nye schweiziske ejere får knap 22 millioner kroner i udbytte i år.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går over stok og sten for det odesenanske bageri Mette Munk A/S med adresse på Odense Havn.

Den fynske virksomhed, der lever af såkaldte bake-off produkter, tjente sidste år 51 millioner kroner før skat.

Dermed holder man dampen oppe fra forrige år, hvor overskuddet var på 56 millioner kroner.

De sidste fem år har overskuddene kun haft en retning hos Mette Munk, og det er opad.

Siden de nye schweiziske ejere Aryzta AG, verdens tredjestørste bagerikoncern, købte bageriet af Erik From og en række ledende medarbejdere i 2014, er der kommet endnu mere damp på udvidelser og ansættelse af nye medarbejdere.

I det seneste regnskabsår er der kommet 20 heltidsansatte mere til, så der 1. august var 78 heltidsansatte medarbejdere, fremgår det af 2015-2016-regnskabet.

Mette Munk har i mange år været dominerende på det danske marked, men har også godt i det engelske marked og ekspanderer også i Asien. 

Mette Munk A/S har en egenkapital på 147 millioner kroner og benytter det gode resultat til at udbetale et udbytte på 21,7 millioner kroner til de schweiziske ejere.

Erik From valgte i foråret at fratræde stillingen som administrerende direktør.

Det var en aftale, der allerede blev indgået, da Mette Munk blev solgt.

Han har imellemtiden haft den nye direktør under sine vinger, som han selv har anbefalet.

Susanne Börgesen har tidligere været fabrikschef på det Schulstad-ejede Fristrup Bageri ved Roskilde, og var indtil ansættelsen hos Mette Munk produktionsdirektør hos låse- og nøglevirksomheden Ruco.

Susanne Börgesen er i dag driftsansvarlig og sidder i dag i selskabets bestyrelse.

 

Oversigt

    Oversigt