Fynsk gartneri frifundet

En polsk kvinde har ikke krav på at få efterbetalt 232.121 kroner for arbejde udført på Gartneriet Nældebakken i Odense.

Det har Retten i Odense afgjort kort før jul i en principiel sag, viser en udskrift af dombogen. I stedet blev kvinden dømt til at betale godt 50.000 kroner til det store gartneri i sagsomkostninger. Det skriver Fagbladet 3F.

Den polske kvinde arbejdede på Gartneriet Nældebakken i 2010 og 2011. Hun fik i alt 60 kroner i timen.

Gartneriet var medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A og skulle derfor betale 125 kroner i timen ifølge overenskomsten med 3F.

Men kvinden var ansat i vikarbureauet AssistIn, der ikke har overenskomst.

Kvinden er ikke medlem af 3F og havde derfor rejst sagen mod Gartneriet Nældebakken som privatperson.

Byretten afgjorde, at gartneriarbejderen ikke har "et individuelt aftaleretligt krav på løn svarende til den overenskomstmæssige løn".

AssistIns ejer og direktør Theis Pedersen oplyste i retten, at Nældebakken betalte 90 kroner per vikartime.

Direktøren forklarede også, at "han vil tro, at medarbejderne fra AssistIn har været bekendt med, at de ikke var omfattet af en overenskomst," fremgår det af dombogen.

Gartneriets ejer Jan Knudsen har ingen kommentarer til sagen.

Gartneriets bestyrelsesformand Flemming Holst Pedersen forklarede i retten, at han ikke var bekendt med, at vikarer blev aflønnet med 60 kroner i timen.

- Det var ikke for at undgå at betale en overenskomstmæssig løn, at Nældebakken anvendte AssistIn. Når de anvender vikarer frem for selv at ansætte, er det navnlig af administrative hensyn, sagde Flemming Holst Pedersen ifølge dombogen.

Oversigt

    Oversigt