Fynsk Greenpeace-aktivist anholdt igen

Greenpeace-aktivister er anholdt i havet ud fra Rotterdam, hvor de protesterer mod en russisk olietanker. Blandt de anholdte er Anne Mie Roer Jensen fra Ærø Navigationsskole.

Hollandsk politi har anholdt omkring 30 Greenpeace-aktivister, som ifølge miljøorganisationen deltager i en protest mod den russiske olietanker, som transporterer den første olie produceret i Det Arktiske Ocean til Europa.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

80 aktivister deltager i aktionen og er om bord på Greenpeace-skibet Rainbow Warrior, som inden anholdelserne blev boardet af hollandsk politi ud for havnebyen Rotterdam.

Aktivisterne vil forhindre den russiske olietanker i at lægge til kaj, og som en del af aktionen har de malet teksten "No Arctic Oil" på siden af tankeren.

Om bord på Rainbow Warrior er skibets danske tredjestyrmand, Anne Mie Roer Jensen, der i september 2013 blev fængslet og tilbageholdt i Rusland i 100 dage efter en protest mod den arktiske olieboreplatform Prirazlomnya.

Om hun er blandt de anholdte, ved Greenpeace endnu ikke med sikkerhed.

- Vi antager, hun er blandt de 80 tilbageholdte på Rainbow Warrior, men vi ved ikke, om hun er anholdt, siger arktisansvarlig i Greenpeace Danmark, Jon Burgwald til Ritzau.

Oversigt

    Oversigt