Fynsk håb i aktion: DM i Skills brager løs

Torsdag var de første deltagere ved DM i Skills i kamp i Aalborg. Det fynske Laura Nielsen deltager i kategorien blomsterbinding.

DM i Skills drøner derudaf i Gigantium i Aalborg. Torsdag løb fynskmester Laura Nielsen for første gang ind i kamparenaen.

Hun er blomsterdekoratør-elev hos Tine P. i Odense, og til danmarksmesterskaberne dyster hun i diciplinen blomsterbinding. Laura Nielsen konkurrerer mod seks andre elever fra hele landet. På tid skal de lave den flotteste vinterblomsterkans.

Tiden løber for Laura Nielsen og de øvrige deltagere, mens de stikker stilke i den grønne oasis. Dommer Bjarne Aarhus fra Danske Blomsterhandlere følger nøje med.

- Jeg kigger rigtig meget på, hvordan de får sat varene fast, og om blomsterne har mulighed for at leve. Så kigger jeg selvfølgelig på, hvordan det kommer til at se ud, og om det rammer stemningen af vinter, siger Bjarne Aarhus. 

I alt dyster blomsterdekoratør-eleverne i fem omgange, inden den endelige vinder afsløres. Det fynske håbs fornemmelser er gode, da hun sætter den sidste eukalyptus i kransen.

 - Jeg syntes, det er gået, som jeg havde forventet og håbet på, fortæller Laura Nielsen.

To en halv time er forduftet, og dommer Bjarne Aarhus gør status efter konkurrencens første dyst. Med et smil afslører han, at særligt én deltager allerede nu udmærker sig. Hvem røber han ikke. 

Om Laura Nielsen kan kalde sig danmarksmester, ved hun lørdag den 27. januar. 

DM i Skills holdes fra den 26. til 28. januar. Blandt andre er fynske Laura Nielsen i kamp.

 

Oversigt

    Oversigt