Fynsk hæder til robotdirektør

Tietgenprisen 2016 går til Esben Østergaard, der er stifter og direktør i Universal Robots

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nysgerrig og videnbegærlig som et lille barn. Klog som en ugle, og legesyg som en hundehvalp. Intelligent, menneskeforstandig og ansvarsbevidst som en gammel indianerhøvding.

Sådan beskriver direktøren i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, årets vinder af Tietgenprisen.

 

Opfinder af robotarmen

Esben Østergaard er en af de tre stiftere, der grundlagde Universal Robots for 11 år siden. Med en baggrund som  adjunkt og forsker indenfor robotteknologi og brugergrænseflader på SDU, lagde han sammen med to forskningskollegaer grunden til at nytænke industrirobotten. Sammen udviklede de robotarmen, der er fleksibel og kan arbejde blandt mennesker.

Den såkaldte cobot er blevet så stor en succes på verdensplan, at det fynske robotflagskib hvert år er vokset med mellem 50 og 100 procent.

Da virksomheden rykkede ud i det nuværende domicil, var bestyrelsen bekymret for, om man kunne fylde produktionshallerne. Men væksten har gjort at Universal Robots i sommer indviede yderligere 750 nye kvadratmeter.

 

 

Da Universal Robots blev solgt i maj sidste år for knapt 2 milliarder kroner, ejede Esben Østergaard over fem procent af  aktierne. Så rent økonomisk var der ingen grund til at fortsætte arbejdet. Han fortsatte imidlertid som teknisk direktør.

quote Esben Østergaard vil gøre en forskel for Universal Robots, men han vil langt mere end det. Han vil gøre en forskel for Danmark og verden

Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

 

Esben Østergaard har tidligere både arbejdet som forsker ved USC Robotics Labs og som gæsteunderviser på AIST i Tokyo. Han er engageret i at få mere produktion i Danmark, som er en forudsætning for flere opfindelser. Han sidder også i bestyrelsen for ”MADE”.

 

Prestigefyldt pris

Fynsk Erhverv uddeler hvert år Tietgenprisen til en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem Tietgen, tidligere Tietgenskolen, og Fynsk Erhverv.  I dommerkommitéen sidder også formanden i Udvikling Fyn og den varshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

 

Nystiftet pris

Nyt i år er NEXT Tietgenprisen, der uddeles for første gang. Prisen går til en ung, dynamisk iværksætter efter de samme kriterier som Tietgensprisen.

Den går til Tine Gudrun Petersen, som er stifter og direktør af SPIS! Odense Food festival. Den blev stiftet i 2015 og har nu ca 11.000 besøgende, som skal fejre fynske og danske måltidskultur og bringe mennesker på tværs af hudfarve, alder og uddannelse sammen.

Prisen får hun for sit arbejde med at give begrebet hygge en helt ny betydning med madfestivallen, som tiltrækker turister og skaber arbejdspladser.

- Hun har set et hul i eventmarkedet og har på kort tid - og med et begrænset budget - formået at skabe en succes, der har sat Fyn på det gastronomiske landkort, siger Jytte Reinholdt.

 

Fædre var i dag på madskole med børnene.

 

Kendt for at blande sig

Årets modtager af Next Tietgenprisen er kendt for at blande sig og er kendt for at have et uovertruffet netværksgen. Hun er ifølge Jytte Reinholdt en god rollemodel for unge iværksættere. 

- Hun har en brændende trang til at bidrage til samfundet, og har en stor kærlighed til vores fynske ø. Hun deltager  uegennyttigt i diverse bestyrelser, holder oplæg for studerende og foreninger, skriver klummer til Ugeavisen, og deltager i "Søndagsholdet" på P4Fyn, siger Jytte Reinholdt.

 

Tidligere modtagere af Tietgenprisen

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt