I det fynske folks tjeneste

Fynsk institution vandt 250.000 kroner

Det blev specialinstitutionen Kastaniely ved Fåborg, der kunne gå hjem med en særlig "åbenhedspris" og en check på 250.000 kr.

Kastaniely vandt en pris for sin åbenhed.

Region Syddanmark havde sat en kvart million på højkant til det sted i regionen, der bedst formår at inddrage borgere og patienter i deres daglige arbejde.

Og det sted, der bedst formår at omsætte de tre begreber til virkelighed, blev i dag kåret ved et arrangement på Brandts Klædefabrik i Odense.

- Tak for prisen. Da vi startede projektet for en 4-5 år siden, gjorde vi det for at sikre, at de unge skulle kunne blive integreret i samfundet igen. De rigtige medspillere var lokalbefolkningen. Vi skylder også dem en stor tak, for de gik ind i projektet med åbenhed og uden fordomme, sagde skoleleder på Kastaniely, Jørgen Hindkjær.

Kastaniely var nomineret for sit arbejde med at skabe åbenhed, indsigt og forståelse mellem to skarpt adskilte verdener; de unge anbragte og det omgivende lokalsamfund.

De unge deltager fx i projekter med forberedelse til Skt. Hans aften, høstfestival, renovering af legeplads, bruchureomdeling m.m. På den måde bliver fordommene mellem de to verdener erstattet af samarbejde, der hjælper de unge tilbage til samfundet.