Fynsk it-branche i voldsom vækst

For få år siden var den fynske it-branche nærmest ikke-eksisterende. I dag strutter branchen af selvtillid og antallet af jobs inden for informationsteknologien er støt stigende. Hør interview med Lars Hedal fra IT-forum Odense

Branchen forventer masser af nye jobs

For få år siden var den fynske it-branche nærmest ikke-eksisterende. I dag strutter branchen af selvtillid og antallet af jobs inden for informationsteknologien er støt stigende.

Hør interview med Lars Hedal fra IT-forum Odense
Læs mere om it-branchens dag hos it-forum
Læs mere om it i fynske virksomheder

For halvandet år siden bestod virksomheden Ecarisma af én medarbejder. I dag er der 27 ansatte i det fynske firma, der leverer såkaldte e-buisness løsninger på internettet.

Ecarisma er bare ét eksempel på de mange nye fynske jobs, der det sidste år er opstået inden for informationsteknologien.

Odense virksomheden Danionics, der laver supertynde batterier til bærbar elektronik er et andet eksempel på en fynsk virksomhed, der har skabt hundredvis af nye jobs.

Derudover kommer et hav af små web-firmaer, der typisk beskæftiger mellem 1-4 personer.

Alt i alt er omkring 3 procent af den fynske arbejdsstyrke i dag beskæftiget med informationsteknologien, hvilket betyder at omkring 7200 fynboer i dag arbejder i it-branchen.

Sammenlignet med andre regioner i landet er det ikke imponerende, da landsgennemsnittet er omkring 5 procent. Men da Storkøbenhavn skiller sig væsentligt ud med 12-13 procent beskæftigede i it-branchen, betyder det, at Fyn er fint med sammenlignet med andre regioner i provinsen.

Og de næste par år vil der komme endnu flere jobs i den fynske it-branche.

Derfor arrangerer den fynske brancheforening it-forum torsdag for første gang "it-branchen dag" på Syddansk Universitet i Odense. Over 100 fynske virksomheder vil deltage i arrangementet, der har til formål at synliggøre branchen over for de studerende på universitetet.

Oversigt

    Oversigt