I det fynske folks tjeneste

Fynsk klasse bag bedste skolerap

4. a fra Agedrup Skole i Odense har lavet landets bedste skolerap. Klassen har netop vundet konkurrencen 'Ordmaskinen' med sangen "Vi er ikke helt ens".

Agedrup Skole vandt i konkurrence med 6000 elever og 260 skoler fra hele landet. Klassen har arbejdet med rap og sang i undervisningen, og sejren betyder, at klassen nu sammen med resten af skolen skal til koncert med rapperen Clemens, der også har siddet i dommerpanelet.

- Det har været et sjovt og anderledes undervisningsforløb, hvor det gode samarbejde, de sproglige evner og musikaliteten har været i spil. Alle har bidraget, og så har vi fået diskuteret sammenhold og fællesskab på en ny måde, siger Erik Schmidt, som er klasselærer i 4.a. på Agedrup Skole.

Udover Agedrup Skole ved Odense var 3. klasse fra Strandmølleskolen i Assens med rappen 'Vi er ikke som de andre pi'r' og 6.a, Toftegårdskolen i Fåborg med 'Moppesangen' blandt de ti bedste rapsange.

Rapkonkurrencen Ordmaskinen er arrangeret af Mejeriernes Skolemælksordning.

- Børnene var helt vilde. Der var et par stykker, som fældede en tåre af glæde. Det er stort at vinde og få Clemens til at give koncert på skolen. Han er et idol, og han har selv noget på hjerte, og så har han en god, rar og rolig udstråling, siger Erik Schmidt.

Se vinderrappen her

Ved du noget? Så send os et tip