Fynsk kok bag nyt netværk

Landets kokke kan snart hente hjælp og inspiration fra hinanden på et nyt netværk for kokke. Bag netværket står to succesrige fynboer.

Kokke i Nordeuropa skal stå sammen

Hvordan får man den rigtige konsistens på gåsepostej? Hvilke krav er der til grøntsagshygiejne? Og hvordan forbereder en kok et besøg fra veterinærmyndighederne?

Svarene kan landets kokke fra i dag få på internettets nye kokkenetværk. Bag kokkenettet står to fynboer, kok Claus Holm, fra Restaurant Gaasen i Svendborg, og Jørgen Dalsgaard, der er stifter af sammenslutningen Netværk Danmark.

Claus Holm har på få år banket Restaurant Gaasen op til at være en anerkendt gourmet restaurant, og i forvejen er han også skribent til www.familiemagasinet.dk. Men den aktive fynske kok har alligevel haft tid og energi til at starte kokkenettet op.

"Når en kokkeelev i Fåborg går sukkerkold, så er det jo rart at kunne hente hjælp fra et væld af respekterede kokke i store dele af Europa", siger Claus Holm

Fra starten har omkring 50 kokke tilmeldt sig det nye netværk, men initiativtagerne regner med at netværket vil vokse betydeligt de kommende måneder. Efter premieren i Danmark, regner Claus Holm med, at kokkenet vil blive tilgængeligt i de nordiske lande, og derefter venter introduktion i Tyskland, England og Frankrig.

Claus Holm mener, at kokke i Europa har masser af fælles problemer og erfaringer, man bør dele med hinanden. Mange restauranter er internationale i dag, og opskrifterne og dermed de små fif, går igen fra egn til egn.

I første omgang retter netværket sig kun til kokke, men på længere sigt vil kokkenet også henvende sig til almindelige madinteresserede danskere.

Oversigt

    Oversigt