Fynsk kritik af Løkke

Lars Løkke Rasmussen begrænser handlefriheden i de fynske kommuner.Sådan lyder et af kritikpunkterne til Venstres regeringschef, der er til landsmøde i Odense.

Når regeringen laver detaljeret lovgivning på grund af enkeltsager, der har været i medierne og når venstres folketingspolitikere kommer med soloudmeldinger, så bliver handlefriheden i kommunerne begrænset, mener flere fynske borgmestre

- Jeg synes at det forstyrrer billedet af, hvad det er for en politik regeringen egentlig vil føre, siger Nordfyn Kommunes borgmester, Morten Andersen(V).

Morten Andersen kritiserer blandt andet forløbet omkring indførsel af madordninger i daginstitutioner og et forslag om resultatløn til borgmestre.

Også Faaborg Midtfyns viceborgmester Bo Andersen opfordrer regeringen til at være varsom med lovgivningen.

- Så snart en enkeltsag bliver rejst i medierne, springer ministre og andre folketingspolitikere rundt som kakkerlakker og gennemfører detaljeret lovgivning, der skaber et enormt kontrolsamfund bygget på mistillid, siger tidligere borgmester og nuværende viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Bo Andersen til Fyens stiftstidende.

De fynske borgmestre opfordrer statsministeren til at stoppe bureaukratiet og give kommunerne større handlefrihed.

- Lad os løse opgaverne selv i kommunerne. Selvfølgelig vil der opstå menneskelige fejl, men vi skal nok selv tage øretæverne i stedet for som nu, hvor Folketinget giver en kollektiv afstraffelse i form af nye regler for alle kommuner, siger Kaj Refslund til avisen.

Oversigt

    Oversigt