Fynsk lærerboom på vej

Læreruddannelsen på Fyn har i år fået flere kvote 2-ansøgninger end sidste år.

Flere fynboer drømmer om en fremtid ved smartboardet, der har afløst den gamle sorte tavle med kridt i mange klasselokaler. I år har 173 søgt Læreruddannelsen på Fyn som deres første prioritet via kvote 2, og det er 11 procent mere end sidste år. Det viser opgørelsen efter fristen for at søge via kvote 2 udløb til middag i går.

Tendensen glæder Birgitte Nørrelund, uddannelseschef, læreruddannelsen, University College Lillebælt, men i virkeligheden ville hun gerne have endnu flere ind på uddannelsen.

- Der er brug for flere lærere, og vi vil rigtig gerne have uddannede lærere ude i skolerne, og der er plads til flere, siger hun.

Hun tror, at den øgede stigning skyldes, at der er begyndt at komme flere positive historier om skolerne og lærergerningen.

- Der er kommet mere fokus på, at det er en rigtig vigtig opgave at danne og uddanne alle de børn og unge mennesker. Jeg tror også, at folk er ved at være klar over, at der er gode jobmuligheder inden for området.

Jobbet som lærer mener hun er berigende.

- De store gevinster er, at man kommer ud og arbejder med børn og unge mennesker e, og man er med til at præge deres liv. Det er en utrolig vigtig samfundsopgave, forklarer hun.

I alt har knap 55.000 i år søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2, hvilket er en stigning på syv procent i forhold til sidste år.

 

 

Oversigt

    Oversigt