Fynsk ledighed falder mest

Køen foran de fynske arbejdsformidlingskontorer bliver kortere og kortere. Ledigheden er i det seneste år faldet mere på Fyn end i resten af landet.

Virksomheder er optimistiske

Køen foran de fynske arbejdsformidlingskontorer bliver kortere og kortere. Ledigheden er i det seneste år faldet mere på Fyn end i resten af landet. Arbejdsgiverne regner med, at den positive udvikling fortsætter næste år.

Fra juli sidste år til juli i år har Fyn oplevet et fald i ledigheden på 3,7 procent. På landsplan så er antallet af arbejdsløse kun faldet med 2,3 procent. De 3,7 procent arbejdsløse svarer til at 14.984 fynboer i øjeblikket er uden arbejde.

Og Arbejdsformidlingen regner med at den postive tendens vil fortsætte, så der i udgangen af oktober kun vil være 14.400 fynboer uden job.

En prognose, der bygger på erhvervslivets forventninger til næste år, viser at arbejdsløsheden formentlig vil være endnu lavere til næste år. De fynske virksomheder siger til Arbejdsformidlingens beskæftigelsesprognose, at de vil have uændret eller stigende beskæftigelse i løbet af år 2001.

Oversigt

    Oversigt