I det fynske folks tjeneste

Fynsk lokumsfilm er et kæmpe hit

Fynsk lokumsfilm storhitter på top ti-listen.

For første gang nogensinde er en dokumentarfilm havnet øverst på top ti-listen over kortfilm. Instruktøren bag filmen er fynsk, og filmen handler om skrald og scoringer.

På trods af masser af afslag fra det etablerede filmmiljø, insisterede filminstruktør René Odgaard på at lave sin film om mænd, der samler skrald og scorer damer.

Filmen blev til ved et tilfælde. En producer bad instruktøren om at filme efter sin mavefornemmelse, og efter at have filmet bands på en festival uden rigtigt at finde noget, kom det helt rigtige forbi.

- Jeg fandt en fyr i kedeldragt med sort skraldesæk, der gik rundt og drak ølsjatter og samtidig prøvede at score damer, og så tænkte jeg; det der, der var den gode mavefornemmelse, siger René Odgaard.

Filmen om "dirtbusters", der samler på skrald og damer, ligger nu på fjerde uge nummer 1 på filmmagasinet Ekkos liste overkortfilm. Og det er første gang for en dokumentar, og det er en stor triumf for instruktøren, der har mødt masser af modgang fra filmbranchen.

- Jamen det er jo overdrevet fedt. Jeg har jo haft en ide, jeg synes, der har været fed, og det var jeg åbenbart den eneste, der syntes, men nu hvor den kommer ud til publikum, og de stemmer på den, så er det en fed bekræftelse på, at jeg ikke er den eneste, der synes, den er fed, siger René Odgaard.

Se hele filmen: Dirtbusters her

Ved du noget? Så send os et tip