I det fynske folks tjeneste

Fynsk matchvinder: - Giv os Sverige i kvartfinalen

Den fynske fodboldspiller Katrine Veje vil helst undgå at møde Tyskland i kvartfinalen ved EM i Holland.

Efter fem minutters spil scorede Katrine Veje for Danmark og sendte landsholdet videre til kvartfinalen. Foto: Daniel Mihailescu / Scanpix

Matchvinderen fra kvindelandsholdets kamp mandag aften mod Norge, Katrine Veje, vil helst undgå at møde Tyskland i kvartfinalen ved EM i Holland.

- Giv os Sverige, så vi kan få et nyt skandinavisk opgør. 

Sådan lyder håbet hos kvindelandsholdets venstrekant Katrine Veje, der mandag sparkede Danmark i kvartfinalen ved EM i Holland. Det skete efter en 1-0-sejr over Norge.

Læs også OB vil spille på Dyrskuepladsen

Nu er matchvinderen klar på at få endnu mere skandinavisk modstand på menuen.

Først tirsdag aften bliver det afgjort, om Danmark i lørdagens kvartfinale skal op imod Sverige, Tysklands regerende europamestre eller outsideren Rusland.

- Tyskland er ikke et hold, man har lyst til at møde. Sverige kunne være lækkert. Det kunne være godt med en skandinavisk duel igen, og jeg synes, at vi har et godt tag på dem, siger Katrine Veje.

Efter fem minutter bankede hun Danmark på 1-0 mod Norge og banede vejen for en plads i kvartfinalen.

- Vores målsætning var at gå videre fra gruppen, og nu er vi kvartfinalen. Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Veje, der fik fejret sit mål med en lang løbetur ud mod sidelinjen.

- Jeg er meget glad. Det var Pernille Harder, der spillede bolden hen til mig, og jeg satte bare en flad inderside på. Det har jeg trænet meget i Brøndby, og det var dejligt, at det gav pote, siger hun.

Norge kom også til chancer. Blandt andet et straffespark, som blev reddet af Stina Lykke. I slutfasen endte bolden også på træværket et par gange.

- Vi gjordet det godt før pausen. De fik godt nok det straffespark, men det tog Stina jo sig flot af.

- Til sidste pressede Norge os, men vi holdt skansen og gjorde det, vi skulle, siger Katrine Veje. 

04:27

Mandag aften spillede Danmark EM-skæbnekamp mod Norge. Danmarks mest scorende spiller nogensinde, Merete Pedersen, kigger på Danmarks muligheder for avancement.

Luk video