I det fynske folks tjeneste

Fynsk mesterskab for kokke og tjenere

De Åbne Fynske Mesterskaber blev afviklet i dag.

De Åbne Fynske Mesterskaber blev afviklet i dag.

De Åbne Fynske Mesterskaber blev afviklet i dag.

De Åbne Fynske Mesterskaber blev afviklet i dag.

1 af 3

Der blev knoklet i både køkken og restaurant på Kold College i Odense i dag. Her dystede både kokke- og tjenerelever om det fynske mesterskab.

Kokkeeleverne skulle ud fra en råvarekurv fremstille hovedret og dessert til 4 kuverter, samt en skueret, i alt 5 kuverter.

Hovedretten var lam og hvide asparges og til desserten skulle der indgå rabarber samt en klassisk fremstillet budding.

Opgaverne for tjenereleverne var en skriftlig prøve, blindsmagning af vin og spiritus, sabling og opskænkning af Cava, fremstilling af drinks, opdækning til given menu, menu og vin sammensætningsopgave samt tranchering.

Marc Foged, der er elev på Munkebro Kro, blev kåret som årets fynske kokkemester.

Elev på Hotel Ærø i Svendborg, Maiken Vinnie Kristensen, blev fynsk tjenermester.