I det fynske folks tjeneste

Fynsk milliardær bliver endnu rigere

Selvom rederierne har lagt skibe op og sejlet langsomt, har Middelfart-virksomheden Bunker Holding klaret sig forrygende godt på salget af skibsbrændstof. Og ejeren er god for mere end én milliard kroner.

Det skriver dagbladet Børsen.

I regnskabsåret, der dækker perioden frem til udgangen af april, fik koncernen et overskud på 230 mio. kr. før skat mod 97 mio. kr. året før. Resultatet er kun en smule dårligere end det historisk største overskud, som koncernen tjente hjem i 2007-2008.

Bunker  Holding udgør 99 pct. af omsætningen i koncernen United Shipping & Trading Company, der ejes af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.

Det gode resultat luner i hans personlige holdingselskab Selfinvest, hvor den bogførte egenkapital er vokset fra 1,1 mia. kr. til 1,3 mia. kr. Omsætningen på bunkerolie faldt sidste år fra 37 mia. kr. til 35 mia. kr., men mængden af solgt olie var stabil. Dermed har Bunker Holding vundet markedsandele i et marked, der sidste år faldt med 15-20 pct.

- Det er vi meget tilfredse med. En del skibe har været oplagt, og mange skibe har sejlet langsommere, så forbruget har været væsentligt faldende, siger Keld R. Demant, viceadm. direktør i Bunker Holding.