I det fynske folks tjeneste

Fynsk minister: Riv boligblokke ned i Vollsmose hurtigst muligt

01:23

Lars Christian Lilleholt (V) peger i et interview med TV 2/Fyn på, hvilken opgave der bliver hans vigtigste i løbet af 2018.

Regeringen og fynskvalgte Lars Christian Lilleholt vil se på muligheden for at rive bygninger ned i Odense-bydelen i 2018.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) peger i et interview med TV 2/Fyn på, hvilken opgave der bliver hans vigtigste som fynskvalgt folketingsmedlem i løbet af 2018. 

Læs også Ny Ærø-borgmester: Timedrift på færger kan komme i fare

På Fyn og især i Odense er der store udfordringer med parallelsamfund, og derfor er den fynskvalgte minister klar til at ændre beboersammensætningen i Vollsmose ved at rive bygninger ned.

- Vi er nødt til at se på mulighederne for at rive bygninger ned, siger Lars Christian Lilleholt.

Beboersammensætningen i Vollsmose er for skæv, og kriminaliteten i området er for høj.

Hvor skal beboerne så bo?

Der er dog boligforeninger, der har investeret penge i lejlighederne i Vollsmose, og desuden bor der tusindvis af mennesker i Odense-bydelen, som i så fald skal have et nyt sted at bo. Det koster penge.

- Det er også derfor, vi er parate til at se på, hvad der skal til. Hvad er det, der blokerer for, at det skal kunne lade sig gøre?

- Vi må se sådan på det, at koncentrationen i dele af byen er blevet for stor. Det er en hindring i forhold til at sikre en fornuftig integration, forklarer Lars Christian Lilleholt.

Ifølge ministeren skal nedrivningen af boligblokke ske “hurtigst muligt”.

Se hele interviewet med Lars Christian Lilleholt herunder: 

04:38

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) peger i et interview med TV 2/Fyn på, hvilken opgave der bliver hans vigtigste som fynskvalgt folketingsmedlem i løbet af 2018.

Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.