I det fynske folks tjeneste

Fynsk mobil-indsmugler skal i fængsel

En tidligere fængselsansat er blevet idømt fængselsstraf for at have smuglet 90 telefoner ind til indsatte.

En tidligere fængselsansat er blevet idømt fængselsstraf for at have smuglet 90 telefoner ind til indsatte.

En tidligere rengøringsassistent ved Nyborg Statsfængsel er af Retten i Svendborg blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel og et års betinget straf for at have smuglet 90 mobiltelefoner ind til de indsatte fra januar 2009 til august 2011.

Overvåget af Kriminalforsorgen

Størstedelen af straffen gøres dog betinget, så kvinden skal kun afsone de tre måneder. Indsmuglingen stod på fra januar 2009 til august 2011.

Kvinden, RF, vil de næste to år være overvåget af Kriminalforsorgen, og holder hun sig i den periode ude af kriminalitet, bortfalder den betingede dom.

Indsmuglingen af mobiltelefonerne blev opdaget 1. september 2011, da hun på vej ind på arbejde blev snuppet med fire mobiltelefoner og 0,92 gram amfetamin på sig.

Modtog voldsomme trusler

RF havde allerede inden mandagens domsafsigelse erklæret sig skyldig i indsmugling af mindst 90 telefoner og en beskeden mængde hash, men amfetaminen var ifølge hende selv kun til eget forbrug.

Hun har forklaret smugleriet med, at hun telefonisk modtog voldsomme trusler, der tvang hende til at gøre det, ellers ville det få fatale konsekvenser.

- Først troede jeg, det var for sjov, men så blev jeg bange. Stemmen sagde, at jeg skulle smugle ting med ind i fængslet, når jeg blev bedt om det, ellers ville det gå ud over min søn, har hun forklaret i retten.

Disse omstændigheder kan være grunden til, at dommeren har valgt at give kvinden en forholdsvis mild dom sammenlignet med de to års ubetinget fængsel, som anklager Heidi Colbæk vurderede som rimeligt.

- Det har været svært at finde frem til en strafpåstand i sagen, fordi der ikke er noget fortilfælde, der ligner denne sag, siger Heidi Colbæk.

Hun mener dog, at retten med den ubetingede del af dommen har markeret, at der er tale om en alvorlig sag.

De mobiltelefoner, som RF blev beordret til at smugle ind i Nyborg Statsfængsel, blev med jævne mellemrum smidt i hendes private postkasse derhjemme. Hendes opgave var derefter at placere dem på nøje aftalte steder i fængslet.

/ritzau/