Fynsk møbelfabrik køber op igen

Carl Hansen & Søn i Gelsted opkøber vietnamesisk møbelproducent.

Carl Hansen & Søn i Gelsted fortsætter ekspansionen.

Det sker med overtagelsen af den danskejede, vietnamesiske møbelvirksomhed DAFI Tropicdane.som er en forretning i hastig vækst. møbelvirksomheden DAFI,

Virksomheden fremstiller blandt andet specialproducerede møbler til andre kundegrupper end Carl Hansen & Søns eksisterende, og overtagelsen åbner dørene til helt nye markeder for den fynske familievirksomhed.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu udbygger virksomheden med et nyt, separat ben, der kommer til at styrke den danske kerneforretning yderligere. Ved at udvide internationalt gør vi os stærke i Danmark. I de seneste to år har vi investeret 136 millioner kroner i Danmark, og vi ser opkøbet af DAFI som en måde at sikre kapital til lignende investeringer i Danmark i fremtiden, siger administrerende direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen.

Overtagelsen af DAFI er seneste led i Carl Hansen & Søns ekspansionsstrategi, som i starten af september også inkluderede et opkøb af Søborg Møbler. Strategien skal bane vejen for indfrielsen af Carl Hansen & Søns ambitiøse mål om en omsætning på 1 mia. kr. i 2022.

- Vi er godt på vej med en vækst på 20 procent om året. Men det må godt gå hurtigere. Hvis vi skal vinde nye markeder og modstå den hastigt stigende internationale konkurrence, er det nødvendigt, at vi bliver finansielt stærkere. Alternativet er at sidde på hænderne, mens vores konkurrenceposition svækkes internationalt. Det vil jeg ikke tillade," udtaler Knud Erik Hansen.

DAFI vedbliver med at være en selvstændig virksomhed uden sammenhæng med Carl Hansen & Søns danske produktion. I relation hertil understreger den adm. direktør desuden, at opkøbet af DAFI ikke får nogen indflydelse på produktionen af Carl Hansen & Søns danske møbel- og designklassikere, som fortsætter på Fyn - præcist som hidtil.

- Ingen af vores mange designklassikere flyttes til Vietnam. Det er et bærende princip for os, at de produceres i Danmark, hvor vi investerer trecifrede millionbeløb i disse år. En Wegner-stol produceret i Asien, er ikke en rigtig Wegner-stol. Derfor forbliver hele Carl Hansen & Søns produktion i Danmark. Ligesom vi ikke nedlægger en eneste arbejdsplads i Danmark, udtaler Knud Erik Hansen og uddyber:

- Vi vil ikke gå på kompromis med kvalitet, håndværk eller materialer - endsige den særlige arv, der ligger dybt forankret i virksomheden. Vi står vagt om de traditioner og den danske produktion, som jeg er vokset op med. Jeg er den sidste generation, som har kendt mange af medarbejderne og alle i min familie, som har arbejdet for udviklingen af virksomheden - helt tilbage fra Ingeborg og Carl Hansen.

Carl Hansen & Søn præsenterede i juni det bedste årsregnskab i virksomhedens 109-årige historie.

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt