I det fynske folks tjeneste

Fynsk musikskole vinder fornem pris

Nordfyns Percussion er kåret til Danmarks bedste musikskoleorkester.

Nordfyns Musikskole kan nu prale af, at de har Danmarks bedste musikskole orkester. Blandt alle landets musikskoler blev Nordfyns Percussion udvalgt, som udover æren også betyder 10.000 kroner.

Det er Dansk Musikskolesammenslutning, der hvert år uddeler prisen og selve overrækkelsen finder sted i Tivoli i midten af juni.

- Det er en meget stor ære, og der er virkelig hård konkurrence om titlen, fortæller musikskolens souschef, Pia Skovshoved, til TV 2/Fyn.

Men hvad der skulle have været en glædens dag kan vise sig at blive det modsatte. Torsdag aften skal byrådet i Nordfyns Kommune nemlig beslutte, om de skal forhøje deltagerbetalingen til musikskolen.

Det er for at spare penge, at kommunen vil hæve betalingen fra 330 til 395 kroner om måneden, og hos skolens ledelse frygter man, at det vil betyde farvel til mange elever.

- Det vil i hvert fald betyde, at 1/3 af vores elever vil forsvinde, og det betyder igen et hul i rekrutteringen af elever, og så får vi aldrig et så godt orkester igen, vurderer Pia Skovshoved.

Nordfyns Musikskole har godt 400 elever, men derudover sørger skolen også for undervisning til over 3000 vuggestue- og børnehavebørn i hele kommunen.

Udover at forhøje deltagerbetalingen så er det også foreslået at lave besparelser på lederplan.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.