Fynsk nødhjælp boomer

Nøden og fattigdommen blandt fynboer er større nogensinde i nyere tid. Sådan lyder meldingen fra en voksende gruppe af frivillige nødhjælps-indsamlere på Fyn.

Et græsrods-initiativ dukkede op for et lille års tid siden: Nogle kvinder, der selv havde haft det hårdt med fattigdom, skilsmisser, arbejdsløshed eller invaliditet fandt en mening med at samle gode, brugte ting ind og uddele dem til værdigt trængende.

- Der er stor fokus på nødhjælp til fattige i u-landene. Det er der også behov for. Men man glemmer og overser fuldstændig, at der er mange rundt om på Fyn, som lider i det stille. Som ikke har råd til at give deres børn ordentligt tøj på kroppen eller tilstrækkeligt med nærende mad. Der er faktisk fynboer, som frygter julen, fordi der ikke er råd til kalender- og julegaver. Det er vores vigtigste opgave at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dem - også når julen er ovre, siger Kristina Berit Olsen, Glamsbjerg.

Hun er formand for den vestfynske afdeling af den velgørende forening "A-HELP-2-YOU", der også har mindre afdelinger i Odense og Svendborg.

Nyt lokale

2511 nodhjalp2

I januar 2012 fortalte TV2/FYN første gang om initiativet. Dengang blev indsamlingen koordineret fra nogle kolde garager.

Assens Kommune ville ikke hjælpe med lokaler til den hastigt voksende frivillige indsats. Men efter omtalen på TV2/FYN skiftede Assens Kommune holdning og stillede et stort lokale til rådighed på den lukkede Kerte Skole. Her bliver de indsamlede genstande sorteret og pakket og delt ud til trængende fynboer.

Enorm gavmildhed

2511 nodhjalp

Men behovet og gavmildheden fra fynboer til fynboer er så stor, at det igen kniber med pladsen. De frivillige har nu også fået rådighed over et lokale Glamsbjergs gamle rådhus, hvor alt tøj og fodtøj samles og sorteres.

Indsamlerne får ellers ingen offentlig støtte. Men med succes har de brugt det sociale medie Facebook til at sprede deres budskab. Nu er det nået ud til så mange, at rammerne igen er ved at sprænges.

Folk, der gerne vil hjælpe de frivilige, kan kontakte formanden Christina Berit Olsen på telefon 5314 2322. der er også mulighed for at orientere sig på den ny-oprettede hjemmeside www.AHELP2YOU.dk eller på Facebook-gruppen af samme navn.

- Det varmer vore hjerter at hjælpe andre, der har brug for det. Det er en god varme, som vi gerne vil tilbyde at dele med flere, siger den frivillige førtidspensionist Pernille Kleving fra Glamsbjerg.

Indslag om de frivilliges nødhjælps-arbejde kan ses på TV2FYN søndag aften kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt