I det fynske folks tjeneste

Fynsk øl får egen bar

Den prisbelønnede Ale no. 16 fra Bryggeriet Refsvindinge får sin egen ølbar i København, åbnet af tre ølentusiaster med et særligt forhold til det fynske bryggeri.

Michael Jensen, Kim Hoffmann-Madsen og Claus Jordan har kommet på Bryggeriet Refsvindinge gennem ni år og har efterhånden fået et særligt forhold til bryggeriets ejere, familien Rasmussen, som driver bryggeriet i fjerde generation.

En af stifterne af baren, Michael Jensen er tipoldebarn af bryggeriets stifter, som gik igang i 1885. Den nuværende bryggeriejer er hans onkel.

Ølbaren, dia?legd, i Viktoriagade på Vesterbro i København vil fra 6. december servere øl udelukkende fra Bryggeriet Refsvindinge, der udover Ale no. 16 producerer mere end 20 forskellige øl.

Michael Jensen forklarer om navnet, dia?legd:

- Dialekter giver indblik i folks historie og ophav. Når man træder ind på en bar, kan man spore sig ind på forskellige egne blot ved at lytte til stemmerne i rummet. Og så er dialekter sjove, siger Michael Jensen.

Banebrydende øl

Ale no. 16 er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste øl og har fået titlen som verdens tredjebedste ale.

Den blev til, da den nuværende ejer af Bryggeriet Refsvindinge, John Juul Rasmussen, ville lave en anderledes øl.

Det lykkedes i 16. forsøg, deraf øllets navn.

Ifølge ølskribenten Carsten Berthelsen var Ale no. 16?s fremkomst i 1994 stærkt medvirkende til, at øl blev taget seriøst herhjemme igen.