I det fynske folks tjeneste

Fynsk opfindelse til udlandet

Et nyt system der kan spore skjulte kabler og rør styrer mod succes i udlandet.

Systemet vækker stor interesse i udlandet og den første ordre på syv millioner kroner er på vej til Fyn.
 
Den lille databrik gør det muligt at finde kabler, ledninger og vejunderføringer i jorden, så de hurtigt og præcist kan findes igen. Det nyskabende system, der også er klar til salg i Danmark, er primært udviklet til bygge- og anlægsopgaver.
 
Dansk Fiber Optik A/S, der som de første i verden gik i gang med at udvikle IntelliFinder ID, oplever en stor interesse for systemet.
 
"Vi har netop indgået den første distributionsaftale med en velrenommeret belgisk virksomhed, der selv henvendte sig. Og med de positive tilbagemeldinger satser vi på en samlet ordre på godt syv millioner kroner," fortæller Thomas Fechtenburg, direktør hos Dansk Fiber Optik A/S.

Virksomheden er i gang med at undersøge mulighederne for eksport i Tyskland, Finland, Frankrig, Qatar og USA, hvorfra flere virksomheder selv har henvendt sig. Med den store satsning på eksportmarkederne er der en positiv stemning i forhold til fremtiden på trods af den aktuelle finansielle afmatning.
 
"Finanskrisen kan gå hen at blive en fordel for os, da mange virksomheder skal effektivisere. Vores system kan spare virksomhederne for mange mandtimer og unødig gravearbejde og reetablering. Desuden gør eksporten os knap så sårbare på det danske marked," vurdere Thomas Fechtenburg.