I det fynske folks tjeneste

Fynsk prisvindende roman: Nu kommer den på film

Jesper Wung-Sungs nyeste roman i rækken 'En Anden Gren' skal nu filmatiseres.

Jesper Wung-Sung vandt i februar prisen, De Gyldne Laurbær, for sin slægtsroman 'En anden gren'. Nu skal romanen filmatiseres.

Det bliver ingen ringere end Regner Grasten Film, som skal transformere Jesper Wung-Sungs prisbelønnede slægtsfortælling fra roman til det store lærred med instruktion af Charlotte Sachs Bostrup.

Jesper Wung-Sung vandt i februar boghandlernes bogpris, De Gyldne Laurbær, for romanen 'En anden gren'. Romanen tager udgangspunkt i Wung-Sungs kinesiske oldefar, der i begyndelsen af det 20. århundrede kom til Danmark som del af en udstilling i Tivoli. Her mødte han den unge, danske kvinde Ingeborg, som han trods kulturforskelle og sprogbarrierer forelskede sig hovedkuls i. 

Havde oldeforældrene været i live, er Jesper Wung-Sung ikke et sekund i tvivl om, at de havde været beærede over, at deres kærlighedshistorie nu filmatiseres:

- Hvis det havde været muligt for mine oldeforældre, så havde de taget hinanden i hånden og lænet sig tilbage i biografsalens mørke for at se filmen om dem selv, fortæller den fynske forfatter. 

Læs også Laurbær til fynske Jesper Wung-Sung

Succesen fortsætter

Ideen til romanen har Jesper Wung-Sung haft i længere tid, men eksekveringen af den har været mere vanskelig:

- Det var først, da jeg for mit indre blik kunne se San og Ingeborg Wung-Sung gå ned af gaden, at jeg var i stand til at skrive romanen, fortæller han. 

Det er ikke første gang, at en af Jesper Wung-Sungs romaner filmatiseres. 'To ryk og en aflevering' blev i 2003 lavet til en ungdomsfilm under samme navn. Jesper Wung-Sung var selv med til at skrive manuskriptet til filmen. Også i 2016 viste filmbranchen interesse for hans lyrik, da ungdomsromanen 'En-to-tre-nu!' blev filmatiseret og vandt danskernes hjerter. 

Spændte Biografgængere kommer dog til at vente lidt endnu, før den næste Wung-Sung-film får premiere. Regner Graasten Film forventer at starte optagelserne til filmen i 2019, sandsynligvis med premiere i 2020. 

Herunder ses et uddrag af et interview, som TV2 Fyn havde med Jesper Wung-Sung i forbindelse med overrækkelsen af De Gyldne Laurbær. 

01:12 Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.