Fynsk racerkører skal vinde prestigefyldt 24-timers løb

Nicolaj Møller Madsen satte tirsdag sin underskrift på en kontrakt med Audi Sport Team, Phoenix Racing. Målet er at vinde stort løb på Nürburgring.

Den fynske motorsportskører Nicolaj Møller Madsen har store ambitioner for fremtiden, målet er et fast sæde hos Audi. I første omgang har han skrevet kontrakt med den tyske motorsportsgigant for et stort løb i Tyskland.

- Det er en kæmpe mulighed for mig. 24-timers løbet på Nürburgring er både det største og det hårdeste 24-timers løb, og det er et løb, som Audi satser benhårdt på at vinde, så det er helt sikkert en kæmpe tillidserklæring fra Audis side, når jeg bliver sat i en bil, der kan køre med om sejren, siger Nicolaj Møller Madsen i en pressemeddelelse.

Han skal i løbet, der afvikles 27.-28. maj køre i en af Audis absolutte topmodeller, en R8 GT3 LMS. Ved løbet stiller mere end 200 biler til start og det forventes af mere end 200.000 tilskuere vil være på plads på den legendariske racerbane, der er 25 kilometer lang.

Kæmpe pres

På hjemmebane i Tyskland er presset naturligt på Audis førstebil. Audi har vundet løbet to af de sidste fem år, sidste år blev det dog til en skuffende niende plads

- Det er et meget prestigefyldt løb, som mange store bilproducenter satser store summer for at vinde.Samtidig skal vi konkurrere mod verdens allerbedste GT3-kørere med, så det handler i første omgang om at blive den bedst placerede Audi og komme i top fem, men vi har vindermuligheder, og det er selvfølgelig dem, vikører efter, siger det fynske racertalent.

- Tidligere har jeg snakket meget om Le Mans, men sandheden er, at et sæde som fabrikskører for Audi er meget større. Et mere ambitiøst mål, som jeg med den her kontrakt er kommet et stort skridt tættere på – nuskal jeg bare levere varen og vise Audi, at jeg har evnerne til at blive fabrikskører, siger Nicolaj Møller Madsen.

I de kommende uger og måneder forbereder den fynske racerkører sig via en række testevents rundt om i Europa på 24-timers løbet til maj.

Samtidig med løbene i den nye Audi R8 skal Nicolaj Møller Madsen køre en Porsche Cayman i GT4-mesterskabet, hvor målet er at sikre sig europamesterskabet.

Oversigt

    Oversigt