Fynsk rytter ude af verdens længste cykelløb

Kraftige smerter i knæet blev for meget for Aske Søby, der ikke stillede til start på niende etape af det 9.287 kilometer lange etapeløb.

Den odenseanske cykelrytter Aske Søby, der i de seneste uge har deltaget i det ekstreme cykelløb Trans-Siberian Extreme i Rusland, er udgået fra verdens længste etapeløb.

På sin Facebook-profil skriver holdet bag den fynske rytter, at Aske Søby ikke stillede til start på løbets niende etape på grund af problemer med knæet. 

- Aske stillede ikke til start ved dagens etape og er definitivt ude af løbet, lyder det.

- Det giver virkelig ikke mening at gamble mere med ledbåndene i knæet. Det er indirekte frarådet fra både løbets lægeteam samt kyndige fagfolk hjemme i Danmark.

Med etaper på over 1.000 kilometer er der tale om et ekstremt cykelløb, hvor det nogle gange tager et helt døgn at gennemføre en etape. Desværre har knæproblemer den seneste uges tid gjort, at Aske Søby allerede på syvende etape blev hevet ud af løbet.

Fordi der er tale om et ekstraordinært hårdt cykelløb, kan rytterne fortsætte i løbet, selv om de ikke gennemfører op til tre etaper.

Efter en tur på sygehuset, hvor den fynske rytter fik foretaget en MRI-scanning, vendte Aske Søby tilbage til etapeløbet. På ottende etape måtte han dog udgå for anden gang i årets udgave af Trans-Siberian Extreme. 

 
 
Foto: Red Bull

27-årige Aske Søby gennemførte i 2014 som den yngste dansker det ekstreme cykelløb Race Across America. Det tog 10 dage, 22 timer og 13 minutter at cykle på tværs af USA fra San Diego i vest til Atlantic City i øst gennem blandt andet ørken og bjerge.

Etapeløbet i Sibirien er endnu hårdere. Den længste af de i alt 14 etaper er på 1.368 kilometer. Til sammenligning er den længste etape i årets Tour de France på 222 kilometer.

Kun 10 ryttere er med i det ekstreme løb. Rytterne - otte mænd og to kvinder - skal sidde 350 timer i sadlen. De færreste forventes at gennemføre de 25 dages cykelløb, hvor temperatursvingningerne kan være op til 40 grader mellem nat og dag.

Ud over de ekstreme forhold minder løbet om et almindeligt etapeløb. Rytterne, der kører solo og ikke på hold, må ligge på hjul, men hvis de bliver hægtet af, kan det koste dyrt.

De resterende ryttere i løbet cykler i mål i Vladivostok den 10. august.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt