Fynsk sexkrænker på niveau med Dutroux

Sexkrænkeren fra Fyn minder om belgieren Marc Dutroux, der misbrugte og dræbte piger i 90?erne. Det mener psykiater.

Rystende, sådan siger psykiater og forfatter Henrik Day Poulsen efter han har læst anklageskriftet i sagen mod den 41-årige mand, som for to år siden forgreb sig seksuelt på to skolepiger i Øster Skerninge og Refsvindinge på Fyn og kørte rundt med dem i sin røde bil.

- Jeg har læst mange anklageskrifter og har sjældent set noget lignende. Det er i den grovere ende, siger Henrik Day Poulsen til DR Fyn.

Psykiateren vurderer ud fra anklageskriftet, at den tiltalte har pædofile og sadistiske tilbøjeligheder Han sammenligner sagen med andre grove sexsager fra Europa. Blandt andet kan denne sag i følge psykiateren på nogle punkter minde om sagen, hvor belgieren Marc Dutroux i 1990erne kidnappede, misbrugte og dræbte piger som han holdt fanget i sin kælder.

Henrik Day Poulsen hæfter sig ved, at den tiltalte ifølge anklageskriftet havde lejet en garage i Odense. Her opbevarede han blandt andet håndjern, strips og læderremme. Efterforskningen har vist, at han havde planlagt at bruge garagen og remedierne ved frihedsberøvelse og voldtægt af flere andre ofre.

De planer lykkedes ikke, fordi politiet ved et tilfælde anholdt den nu 41-årige mand den 1. juli 2013, da et eksperiment med sprængstoffer gik galt i hans lejlighed i Skibhus-kvarteret i Odense.

Sagen mod den anklagede er omfattende og går i gang til november.

Oversigt

    Oversigt