Fynsk sexkrænker prøvesprængte stoffer ved halmballer

Manden i den røde bil siger i retten, at han i sin psykose troede, at han gerne måtte fremstille sprængstoffer.

I Retten i Odense siger den tiltalte CJ, som er blevet kendt som manden i den røde bil, at han slet ikke tænkte over, om han måtte fremstille sprængstoffer af de kemikalier, han havde købt, fordi han var i en psykose.

Retssagen mod CJ startede i sidste uge, og forstætter onsdag med, at den 41-årige fynbo afgiver forklaring om flere sprængstoffer og kemikalier, som blev fundet i hans lejlighed i plastbeholdere.

Han er også tiltalt for at krænke to små piger seksuelt i sin røde bil på Fyn i efteråret 2012. Det har han i et vist omfang erkendt.

Pigerne blev samlet op og bortført, og i mere end et halvt år indsamlede politiet hundredvis af dna-prøver i jagten på gerningsmanden. Han blev afsløret ved et tilfælde, da der opstod brand i hans lejlighed, og politiet fandt kemikalier og sprængstoffer.

Anklageren viser flere små videoer, som CJ selv har optaget, af prøvesprængninger han har foretaget ude i det fri forskellige steder på Fyn.

I den første ser man CJ i en lyseblå vindjakke placere noget sprængstof i en stor træstamme tæt på en enorm stak halmballer på en mark. Han sætter ild til sprængstoffet, løber væk, og cirka 20 sekunder efter sker der en mindre eksplosion.

Han forklarer i retten, at det var et sprængstof, som havde ligget i en pose i cirka 20 år, og som han ikke vidste hvad var, som han sprængte i luften.

Efterhånden bliver bragene større, og flere gange hører man CJ grine eller sige noget i stil med "hold da kæft" på videoerne.

- Troede du selv, at det var lovligt at fremstille de her ting? Spørger anklager Lenette Skak.

- Ja, det troede jeg, for på det tidspunkt var jeg stadig under den psykose. Det tænkte jeg slet ikke over. For hvis jeg kunne få fat på det, var det fordi, jeg godt måtte, siger han.

Anklager Lenette Skak læser et stykke op fra den tiltales dagbog, hvor der står:

- Det er så sygt det her, det vil sige, jeg kan gøre det og komme i fængsel (...), eller sprænge mig selv i luften, oh well, ud af de tre er det nok bedst at gøre det og komme i fængsel, men det er sygt alligevel.

Tydeligt irriteret siger den tiltalte, at det var en sarkastisk bemærkning. Han skrev det i sin psykose og troede, at han brokkede sig til Gud over, at han bad ham udvikle sprængstoffer.

Oversigt

    Oversigt