I det fynske folks tjeneste

Fynsk SF-formand kritiserer skatteforliget

01:10

1 af 2

Dagen efter det historiske skatteforlig er der skarp kritik fra formanden for SF-Syddanmark, Karsten Hønge. Han kan ikke forsvare forringelserne for dagpengemodtagerne.

På sin egen facebook-side skriver Karsten Hønge: "Der er gode tiltag i skatteforliget, men jeg kommer sgu aldrig, aldrig, aldrig til at forsvare forringelser af dagpengene ... aldrig ..."

Karsten Hønge understreger over for TV 2/FYN, at han ikke skriver i sin egenskab af formand for SF-Syddanmark, men som sig selv.

- Jeg har ondt i maven her dagen derpå, siger han til TV 2/FYN.

Karsten Hønge sad i folketinget for SF i den forrige valgperiode, men blev ikke genvalgt i 2011. Han har flere gange inden for de seneste par måneder gjort opmærksom på, at han ikke synes, at SF-ledelsen er gode nok til at forklare deres politik - ligesom han også har sået tvivl om, hvorvidt indholdet af politikken i S-SF-R-regeringen var tilstrækkelig socialt afbalanceret.

Flere SF-medlemmer siger, at de vil forlade partiet efter skatteaftalen, men det gælder ikke Karsten Hønge.

- Det her er et af de bump, der gør, at folk kan blive forvirrede over kursen i SF, men der vil jeg nu sige, at man bør blive i partiet for at kunne påvirke kursen. Og jeg fornemmer da, at kursen skal justeres i partiet, siger Karsten Hønge til TV 2/FYN.

Se mere på TV 2/FYN i aften kl. 19.30

Ved du noget? Så send os et tip