Fynsk skole bliver årets cykelskole

Abildgårdskolen i Vollsmose i Odense blev torsdag kåret som Årets Cykelskole. Skolen får prisen for deres arbejde for at få eleverne til at cykle mere.

Abildgårdskolen arbejder på flere forskellige måder for at få elever til at cykle mere. Og prisen som Årets Cykelskole er et skulderklap for det arbejde.

Det betyder meget for skolen at få prisen, fortæller souschef på Abildgårdskolen Jens Christian Hansen.

- Det er en anerkendelse af vores arbejde. Det viser også omverdenen, at vi her på Abildgårdskolen kan få eleverne med ud og cykle. Det at cykle er ikke nødvendigvis en kultur, der ligger i Vollsmose, siger Jens Christian Hansen.

En tidlig cyklist er en varig cyklist

Abildgårdskolen får Cyklistforbundets pris, fordi ledelsen og lærerne har være gode til at lave en overskrift, som de kalder "cykelglad skole", fortæller direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

- De har været rigtig gode til at engagere deres kolleger, forældrene og børnene i at have aktiv transport i deres dagligdag. Som vi siger i Cyklistforbundet: En tidlig cyklist er en varig cyklist, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Skolen har købt cykler

Skolen har 80 cykler, som eleverne kan bruge både i frikvarteret og som del af undervisningen.

- Cyklerne betyder, at vi kan komme ud i byen og få kulturelle oplevelser, fortæller souschef på Abildgårdskolen Jens Christian Hansen.

Men skolens arbejde med at få eleverne til at cykle mere stopper ikke her. Skolen tænker cykling ind som en del af helheden i skoledagen, og måske skal der indkøbes flere cykler.

- Vi skal arbejde videre. Vi skal gøre det at cykle endnu mere integreret i skolen. At cykle skal være en naturlig del af skolen, og vi skal cykle endnu mere, fortæller Jens Christian Hansen.

- De har været rigtig gode til at engagere deres kolleger, forældrene og børnene at have aktiv transport i deres dagligdag, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

 

- Cyklerne betyder, at vi kan komme ud i byen og få kulturelle oplevelser, fortæller Jens Christian Hansen.
Abildgårdskolen fejrede kåringen med fællessang og jubel. 

 

DERFOR FÅR ABILDGÅRDSKOLEN PRISEN

Oversigt

    Oversigt