Fynsk softwarehus laver fremtidens spil til nettet

Danmarks største udbyder af internettjenester - TDC Internet - har valgt et fynsk softwarefirma til at udvikle fremtidens standard til spil på nettet. Millionaftalen med TDC betyder at internetfirmaet Certus som de første skal udvikle en såkaldt \"realtime platform\" til onlinespil.

-

Danmarks største udbyder af internettjenester - TDC Internet - har valgt et fynsk softwarefirma til at udvikle fremtidens standard til spil på nettet. Millionaftalen med TDC betyder at internetfirmaet Certus som de første skal udvikle en såkaldt \"realtime platform\" til online spil.


Spil er en af internettets mest populære aktiviteter. På flere af de store danske internetsider går over halvdelen af de besøgende efter onlinespil. TDC Internets aftale med Certus skal sikre at telegiganten er helt i front med den nyeste teknologi inden for spil på nettet.


Erfaring med spil
Softwarefirmaet Certus i Odense har i flere år været førende i udviklingen af spil til nettet. Certus har blandt andet lavet spillekrogen til TV 2, og virksomheden har også leveret spil til tv-stationer i Skandinavien og Europa.


Det er denne erfaring, der har gjort, at TDC Internet har udpeget Certus til sparrings- og udviklingspartner. Aftalen betyder, at Certus skal udvikle fremtidens platform til spil på nettet.


Nemmere adgang
\"I dag er det allerede muligt at spille mod hinanden uanset hvilken computer brugerne anvender - men med vores nye platform CAOZ bliver det også muligt at spille mod hinanden - uanset på hvilken terminaltype, du er online. Eksempelvis kan jeg sidde i toget og via min wireless PDA spille mod en kammerat, der er online med sin fastnet PC eller min mor der er online via sin settop boks og sit almindelige fjernsyn\", forklarer stifter og udviklingschef hos Certus Morten Kolle.


Morten Kolle forventer, at andre internetudbydere i både ind- og udland vil være interesseret i


Aftalen med TDC Internet betyder yderligere fremgang for Certus. I sidste uge underskrev Certus en millionkontrakt med en finsk tv-station om levering af spil til stationen hjemmeside.


Certus holder til i Vindegade i Odense og har omkring 20 ansatte. For et år siden åbnede Certus en underafdeling i København.

Oversigt

    Oversigt