Fynsk Sport 2012: Op- og nedture

Når de fynske sportselskere ser tilbage på året der gik, dukker både op- og nedture frem. 2012 var året, hvor de fleste kom til at kende "Guld-Lasse", men også et år hvor klubberne ledte efter mere guld i form af kroner i klubkassen.

Både Svendborg Rabbits og FC Fyn har kæmpet det meste af året med at skaffe sponsorkroner nok til at få budgetterne til at hænge sammen.

Odense Bulldogs måtte nøjes med duften af guld, da det til allersidst glippede med at få fat i guldhjelmene. Ishockeyspillerne fra Odense måtte nøjes med sølv, men efter de sidste års miserable resultater, kunne klubben også være stolte af 2. pladsen.

OL i London vil blive husket af mange fynboer for det stævne, der gjorde "Guld-Lasse" til alles darling. Den kun 20-årige fynbo vandt guld til Danmark i banecykling-disciplinen Omnium efter at have rejst sig fra et styrt.

Ved hjemkomsten blev han hyldet af alle i hjembyen Nr. Søby.

Også sejleren Peter Lang fik en fornem modtagelse på rådhuset i Middelfart, da han havde hjembragt en bronzemedalje i 49'er-sejlads.

Badmintonspilleren Mathias Boe fra Odense Badminton Klub vandt også en OL-medalje. Nemlig sølv i double.

Du kan se masser af højdepunkter fra det fynske sportsår 2012 fredag aften på TV 2/FYN klokken 19.30. Hvis du klikker på billedet her på artiklen, kan du se et lille uddrag af det 17 minutter lange program.

Du kan også se en 28 minutter lang udgave af sportens højdepunkter på TV Fyn. Den sendes første gang den 30. december. Læs her

Oversigt

    Oversigt