Fynsk stjernefrø vil blive bedre i modgang

Christian Eriksen vil trods sin stjernestatus i hollandske Ajax Amsterdam blive bedre - især i modgang.

Christian Eriksen funkler på det danske fodboldlandshold før fredag aftens EM-kvalifikationskamp ude mod Cypern. Men den spirende Ajax-stjerne er langt fra tilfreds med sit eget spil.

Især i de kampe hvor det går knap så godt, ønsker han at gribe taktstokken noget mere og løfte holdet, hvad enten det er på klubholdet Ajax eller på landsholdet.

- Jeg kan bygge noget på alt. Jeg mangler stadig at bidrage med lidt mere, når det ikke går så godt, i stedet for kun at bidrage med noget, når det går godt, siger Christian Eriksen.

Mens alle holdkammerater og trænere roser det unge midtbanetalent, så er Christian Eriksen personligt meget kritisk om sit eget spil.

- Jeg føler selv, at jeg skal bidrage med lidt mere. Især hvis vi ikke vinder kampene. Det giver et øget ansvar at starte inde i stedet for at få 5-10 minutter i hver kamp.

- Jeg skal holde niveau uge efter uge. De bedste spillere i verden holder niveau hver fjerde dag. Og der har jeg måske stadig for mange udfald. Det er noget, jeg skal på, så mit bundniveau bliver højere, siger han.

Hos Ajax-træner, Frank de Boer, er tilliden lige så stor som på landsholdet, og det er en af grundene til, at Christian Eriksen indtil videre ikke har ladet sig lokke til en større klub.

- Det ville være dumt at skifte væk fra det, jeg har i Ajax. Jeg får tillid fra træneren, masser af spilletid, og vi er stadig med i Champions League, forklarer Christian Eriksen.

Oversigt

    Oversigt