I det fynske folks tjeneste

Fynsk støtte til Mitt Romney

Kampen om hvem der skal være USAs næste præsident er inde i den afgørende slutspurt, og nu får Mitt Romney fynsk støtte i den vigtige svingstat Florida.

01:36

1 af 2

Søndag drager Anna Bødger fra Odense og Pernille Birch fra Langeskov til Jacksonville i Florida.

- Vi skal hjælpe Mitt Romney med at blive USAs næste præsident. Vores opgaver bliver at hjælpe kampagnekontoret med allround opgaver, fortæller Anna Bødger.

De to fynske piger på 17 og 19 år går begge i gymnasiet og er medlem af Konservativ Ungdom og er en del af en dansk konservativ delegation på otte personer.

- Det amerikanske valg er det største af det største, og jeg regner med at få en kæmpe oplevelse ud af det, men også at lære noget jeg kan bruge i mit politiske arbejde herhjemme, siger Anna Bødger.

Romney er ikke ond

Konservativ Ungdom er en af de få politiske organisationer i Danmark, der støtter republikanerne og Mitt Romney. Langt de fleste europæere hælder til Obama, og på verdensplan har Obama støtte fra befolkningsflertallet i de 21 folkerigeste stater, viste en global undersøgelse for nylig.

- Det er svært at være Romney-tilhænger i Danmark, og jeg bliver også hakket ned i klassen på min skole med det. Men jeg synes, at man har en tendens til at gøre Romney til ond og ekstrem. Det synes jeg er helt forkert, og der er ekstremister i begge lejre, siger Anna Bødger.

Lørdag drager de to piger til København for at deltage i en konference om det amerikanske valg, før turen søndag eftermiddag går mod USA.